Hidracija je zelo pomembna za normalno delovanje telesa

Hidracija je zelo pomembna za normalno delovanje telesa

Ko sem se začel nekoliko resneje ukvarjati s športom, sem ugotovil, kako velik pomen ima hidracija na naše telo. Tako pa sem prišel do te ugotovitve, ko so se mi začeli treningi boksa. Ti pa so bili fizično zelo naporni, kar pa je pomenilo, da sem se zelo potil, ter je tako moje telo izgubilo ogromno vode. V kolikor pa tisti dan nisem poskrbel za hidracijo, oziroma sem spil zelo malo vode, pa sem čutil posledice.

Posledice slabe hidracije, pa so bile vrtenje, meglen vid in pa močni glavoboli, kar pas se je lahko vleklo tudi v naslednji dan. Zato pa sem nato vedno poskrbel za to, da sem vsak dan zaužil vsaj 3 do 4 litre vode, saj sem videl, da je to še nekako najbolj optimalno za moje telo. Prav tako pa je bilo tukaj pomembno, da je bila to res striktno voda, saj nas lahko ostale sladke pijače še dehidrirajo.

S pazenjem na hidracijo pa sem nato zasledil še nekatere prednosti v mojemu vsakodnevnemu življenju. Glavna prednost pa je bila ta, da sem se skozi dan počutil veliko bolje. Tako sem včasih, predno sem začel paziti na hidracijo, opažal, da sem kakšen dan zelo utrujen, ali pa me rahlo boli glava. Nato pa sem s časom ugotovil, da je bilo vse to povezano s hidracijo, tako da po temu, ko sem začel paziti na to, teh težav več nisem dobival.

Hidracija je zelo pomembna za normalno delovanje telesa

Med poletjem, pa sem se velikokrat odpravil na odbojko na mivki, kjer pa smo s prijatelji skoraj celo popoldne igrali odbojko. Tukaj pa je bila hidracija spet ključna, saj smo bili tako skoraj celi dan na soncu, kar pa je kar črpalo vodo iz telesa, tako da sem tudi na sami odbojko spil liter do dva vode, kar pa mi je nato omogočilo, da sem lahko bil dobro hidriran.