Domača jajca, dobri in okusni zajtrk

Domača jajca, dobri in okusni zajtrk

Kot študentka vsi vemo, da nimam ravno domačih obrokov, tako moram za svojo prehrano poskrbeti sama. Ker pa mi je to res odveč in si nikoli ne vzamem veliko časa, da bi si kaj dobrega pripravila, je moja prehrana bolj tako. To pa vedo tudi moji starši in tako oni poskrbijo, ko pridem domov, da mi za v Ljubljano vedno naložijo dovolj domače hrane. Najboj sem vesela domačih jajčk. Teh se res veselim. Lahko rečem, da odkar mi starši dajejo domača jajčka, sploh ne morem več kupovati jajc v trgovini, ker mi niso dobra. 

Ker imam zelo rada jajca, si jih tudi večkrat zjutraj pripravim. Opazila sem, da za jajčka si pa vedno vzamem čas. Tako so moji zajtrki postali klasika in to je jajčka na oko. Seveda pa ne smem pozabiti na ocvirke. Ja, vem, da niso ravno zdravi, vednar v majhnih količinah so dovoljeni tudi pri meni. Ste že poskusili, kakšna razlika je, če je jajček pečen na maslu ali pa na ocvirkih? Meni je ogromna razlika. 

Domača jajca, dobri in okusni zajtrk

Tako sem začela oboževati moje zajtrke. Sestavila sem si jedilnik in tako si zjutraj vedno pripravim:

  • jajčka, 
  • kruh,
  • naravni pomarančni sok,
  • paradižnik.

To je moj klasični zajtrk in jedla ga bom tako dolgo, dokler mi bodo starši dajali domača jajca. Verjamem pa, da ko ne bom imela več domačih jajc, si takšnih zajtrkov ne bom več delala. Meni osebno imajo kupljena jajca čisto drug okus in jaz jih uporabim samo pri peki kakšnih sladic, ker mi je škoda domačih jajc. 

Zajtrk je zame najpomebnejši obrok dneva. Za enkrat so to jajčka in pomarančni sok. Upam, da tako tudi ostane dlje časa.