Google SandBox: kaj je in kako priti iz peskovnika?

Google SandBox: kaj je in kako priti iz peskovnika?

Se vaša stran dobro pozicionira na Bingu, Yahooju, Najdi.si-ju, na Googlu pa vas ni med “živimi”? Potem obstaja zelo veliak verjetnost da se vaša stran nahaja v Google-ovem posekovniku oz SandBoxu.

Nove spletne strani, katere so postavljene na nove domene v povprečju potrebujejo od 4 – 10 mesecev, da dosežejo višje pozicije v Googlovih zadetkih. Googlov pajek sicer za kratek čas poindeksira vašo stran, nato pa ta izgine iz rezultatov.

Več na: Zakaj ne najdem svoje spletne strani med rezultati iskanja?

V povprečju nove spletne strani z novo domeno potrebujejo od 6 do 8 mesecev, da dosežejo visoko pozicijo na Googlu. Če imate popolnoma novo stran, naj vas to ne skrbi. To je standardna proceduta, v kateri Google namenoma onemogoča vključevanje novih strani v svoj index. To se z drugimi besedami imenuje Google SandBox.
Z zakasnitvijo vpisa strani želi Google spodbujati njihove lastnike, da se ti posvečajo vsebini. Na internetu se namreč pojavljajo mikro blogi in ostale mini mreže, ki se povezujejo med seboj z namenom umetnega povečevanja popularnosti svojih strani. Te nimajo nobenega drugega namena kot ustvarjanja povezav na glavno spletno stran.

S tako stragegijo Google onemogoča, da bi take mrežne strategije doživljale nenavadne skoke glavnih strani v top pozicije na iskalniku.

Če imate novo spletno stran, sprejmite, da se bo vaša spletna stran pojavila v roku 4 – 10 mesecev. Dodajajte relevatno vsebino in poskušajte pridobiti čimveč povezav. Seveda ne pozabit na optimizacija strani.

Ta postopek pa lahko tudi nekoliko “pohitrite” tako da domeno registrirate vnaprej. Nanjo postavite začasno vsebino in priskrbite povezave iz drugih strani. S tem boste dosegli, da bo Google poindeksiral vašo stran. Jasno je, da prej ko bo Google poindeksiral vašo stran boljše bo.

Ostali iskalniki (Yahoo in Bing) takih zakasnitev ne poznajo. Najverjetneje je taka odločitev botrovala tudi razliki v popularnosti.

Če se vaša stran tudi po 10 mesecih ne prikazuje na Google potem poskusite kontaktirati podjetje, ki se ukvarja z optimizacija strani in skupaj z njimi boste najverjetneje že v kratkem dosegali boljše pozicije v iskalnikih.