Oreščki in suho sadje za vsak okus

Oreščki in suho sadje za vsak okus

Oreščki so izjemno raznolika skupina živil. Imajo kar precejšnje število različnih predstavnikov. Nekatere med njimi že zelo dobro poznamo, nekaterih pa sploh ne. Oreščki se med seboj razlikujejo že po videzu, saj so različnih velikosti, oblik ter barv. Zelo so različni tudi po vonju in okusu. Večina oreščkov ima zelo specifičen okus, ki ga ne morete zgrešiti. Nekaterim so všeč domala vsi oreščki, spet drugi pa imajo raje le nekatere med njimi ali pa celo le eno vrsto. Zagotavljamo vam, da so oreščki zdrav in nasiten obrok, ki vam lahko nadomesti sladico ob koncu obroka ali pa vam služijo kot zdrav prigrizek.

Najbolj se obnesejo v kombinacijami z različnimi vrstami suhega sadja. V poštev pridejo predvsem suhe fige, suhe slive, datlji, brusnice ter rozine. Takim mešanicam pravimo tudi študentska hrana. V trgovinah boste našli zelo različne mešanice oreščkov in suhega sadja, lahko pa si tudi sami doma pripravite vašo najljubšo mešanico, ki bo našla mesto v vaši torbi pa tudi avtomobilu. Pri pripravi vaše najljubše kombinacije uporabite svojo domišljijo in eksperimentirajte, dokler ne boste prišli do idealne kombinacije oreščkov in suhega sadja, ki vam bo najbolj všeč. Naj vam izdamo še eno majhno skrivnost. Oreščki so še bolj okusni, če jih pred zaužitjem malo prepražite. Postali bodo še bolj hrustljavi, obenem pa bodo še bolj aromatični.

Najboljše rezultate boste dosegli, če boste oreščke dali za nekaj minut v ventilacijsko pečico, segreto na približno sto stopinj Celzija. Oreščke je dobro pred uporabo namakati v vodi za nekaj ur ali pa še bolje preko noči. Na ta način se boste znebili fitatov, ki so prisotni na njihovi površini in za zdravje niso najbolj priporočljivi. Ne glede na to, ali se boste odločili za kupljeno študentsko hrano ali pa si jo boste sami pripravili doma, vam želimo dober tek.